Banken kunnen de Bitcoin-prijs naar $20.000 duwen, zegt Charles Edwards…

De stagnatie van de Bitcoin-prijzen rond de 10K-niveaus baart de cryptogemeenschap zorgen. Nu zegt Charles Edwards van Capriole dat het volgende duwtje wel eens van de traditionele banken zou kunnen komen. Capriole’s digitale vermogensbeheerder zegt dat de Bitcoin-prijs kan verdubbelen ten opzichte van het huidige niveau als de conventionele banken slechts één procent van hun activa in cryptokringen aanhouden.

Het is zeker een vergezochte mogelijkheid gezien het feit dat de traditionele banken zich nog maar net hebben opgewarmd voor het idee van crypto-activa. Een crypto-aandeel van één procent vraagt echter niet veel omdat banken grote balansen hebben. Gezien de stijgende mainstream interesse in cryptocurrencies, in het bijzonder Bitcoin, is de suggestie van Charles niet onlogisch.

Detailhandelaren, particulieren en institutionele belangen nemen toe naarmate meer conventionele financiële spelers op zoek gaan naar alternatieve beleggingen.

De prijsstijging van Bitcoin is nu afhankelijk van vele factoren

In zijn laatste tweet zei Edwards dat slechts één procent van de holdings in crypto activa de Bitcoin Loophole prijs zou kunnen verdubbelen ten opzichte van het huidige niveau. Hij noemt ook het huidige institutionele aanbod van Bitcoin. Een paar jaar geleden, in 2017, raakte de prijs van Bitcoin 20.000 dollar. Sindsdien is de prijs echter gedaald naar historische dieptepunten als gevolg van talloze factoren.

Talrijke macro- en micro-gebeurtenissen in verband met het crypto-rijk hebben de prijs van Bitcoin gehalveerd ten opzichte van de hoogtepunten van 2017. Een overvloed aan regulerend beleid uit verschillende landen heeft ook bijgedragen tot de prijsdaling van BTC. Toen de Coronavirus-pandemie de wereld teisterde, kwamen de prijzen in maart 2020 opnieuw onder de 6.000 dollar uit. Maar het reguleringsbeleid heeft ook de BTC-prijs transparanter gemaakt.

Dingen zullen veranderen met meer mainstream penetratie

De halvering van Bitcoin gaf de investeerders ook een tijdelijke hoop dat de prijzen snel zouden kunnen stijgen. Helaas zijn de prijzen stevig rond de $10.000 gebleven. De stagnatie wordt door veel crypto-liefhebbers gezien als stabiliteit met minimale volatiliteit – in tegenstelling tot de kenmerkende volatiliteit van digitale activa.

Nu de Amerikaanse banken het groene licht krijgen om digitale activadoelstellingen na te streven en een gunstiger beleid te voeren, zou de Bitcoin-prijs al snel deze positieve veranderingen weerspiegelen. Naarmate banken meer crypto-producten aanbieden, zou ook de deelname van beleggers en handelaren toenemen. De toenemende blootstelling aan crypto zou de Bitcoin-prijs zeker stimuleren en zou wel eens het niveau kunnen raken dat Charles Edwards in zijn tweet suggereerde.

Comments are closed.